...tai jotain, ruusunpunaisia unelmia ehkä. :) Kun keittiö sitten kokikin taas kerran täydellisen muodonmuutoksen, niin pitipä askarrella taas uusi keittiönkaapisto. Tämä olikin sitten tuskainen projekti. Ensin meinasin tehdä sen valmiista nukkekodin kaapeista tuunaamalla niitä hieman. Noh, ne olivat jo valmiiksi niin kierot, etteivät istuneet yläosistaan ollenkaan yhteen. Ajattelin, että näitähän en tänne laita, sillä muuten ne ottavat aina häiritsevästi silmääni. Jätin siis tuunauksen kesken. Askartelin sitten yhden seinän kaapiston, joka oli muuten ok, mutta meni maalauksessa pilalle. Maali jotenkin ihmeesti kiehui epätasaiseksi. Ja roskiin siis... Sitten ajattelinkin, että teenkin kulmakaapiston. Ja tällainen siitä sitten tuli! Valmistusmateriaaleina oli tällä kertaa ohut saksilla leikattava vaneri, kartonki ja puusälekaihtimien säleet ja Bilteman sytykkeet. :) Aineet eivät siis paljoa maksaneet, mutta jokseenkin tyytyväinen olen lopputulokseen. Ehken nyt ihan näin hempeää ensin ajatellut, mutta jotenkin siitä nyt vaan tekemisen myötä sellainen tuli. Mutta eikös tämä sovi ihan kivasti mummolaan? ;)

Kaapisto edestä:

1249036081_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja kaapisto yläviistosta:

1249036135_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nuo ruusunkukat tein servettitekniikalla, kaakelit tein kopioimalla yhden laatan kuvan netistä, pienensin oikeaan kokoon ja copy/pastesin ihan vaan wordissa sivullisen kiiltävälle valokuvapaperille, josta sai sitten leikellä mieleisekseen. Kaapisto on kyhätty irtoseinään, eli tuo kaakeliseinä on ohutta saksilla leikattavaa vaneria, siihen olen kiinnittänyt nuo yläkaapit. Alaosa on irtonainen. Ja tuossa seinässä on tuo kolo sen takia, että se on mitoitettu seinän mukaan, ja tuohon aukon kohdalle jää ikkuna. Tuohon kulmaukseen teen ylhäälle lampun paikan, hyllyjen reunaan tulee jotain pitsihärpäkkää. ;) Laitan lisää kuvia, kun koko "komeus" on paikoillaan tavaroineen päivineen.

Ai niin, nuo kaapistojen ovetkin aukeavat. Saranointia monta päivää testaillessani ja muutellessani aloin tutkailla miten ne ovat valmiissa kaapistossa toteutettu. Päädyin sitten toteuttamaan saranoinnin samalla tavalla, eli tekemällä pienet rei'ät kaapistojen ylä- ja alaosiin ja kiinnittämällä pätkän rautalankaa vastaavasti oven ylä- ja alaosaan. Sitten vaan rautalangat kolosiin ja avot! Toimii. :)