Eilen kävin sahaostoksilla. Tänään kävin sitten tuon lautakasan kimppuun, joka on jo jonkun hetken lojunut työhuoneessani. Kyseessä on siis kasa lastulevyä, joka oli veljeni ja hänen vaimokkeensa 1:1 taloprojektista ylimääräiseksi jäänyttä. Veljeni ystävällisesti sahaili nuo ulkoseinät ja lattiat oikeisiin mittoihin, itselleni jäi kasaaminen ja väliseinien sahailu. Koko rakennelman mitat ovat seuraavat: leveys 104,5 cm, syvyys 58 cm ja korkeus lattiasta kattoon 78 cm. Huonekorkeus on 25 cm. Taloon tuli kolme kerrosta. Takaseinää ei tule ollenkaan, vaan nukkekoti on "leikittävissä" molemmilta puolilta. Näin sai mielestäni huonejakoa suunniteltua kivasti. Taloa oli tarkoitus nostaa lattiasta jollain jaloilla ylemmäs, ja jalkoihin olisi tarkoitus laittaa vielä pyörät alle liikuttelua helpottamaan. Ei nimittäin tuuli puhalla tätä rakennelmaa kumoon, on se sen verran painava!

Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului, että taloon tulisi ihan oikea peltikatto. Katon alle jäisi vielä ullakkokerros. (Siksi se on tässä vielä tasakattoinen.) Tällä hetkellä tuo hökötys saa asustaa keskellä työhuoneeni lattiaa, jossa se saa palvella apupöytänä. :) Katosta tehdään joka tapauksessa irroitettava. Veljeni lupasi auttaa sen rakentamisessa, joten ihan heti tähän rakennelmaan ei kattoa ole tulossa.

Oviakaan ei tässä vaiheessa ole rakenteilla. Oviaukot jätin tarkoituksella sen verran suuriksi, että jos joskus ovia innostuu nysväämään, niin saa laitettua vielä ohuen seinämän sitä varten oviaukkoon. Sen sijaan portaita varten on jo aukot lattioissa.

Vielä olisi muutamat ikkuna-aukot tehtävä päätyseiniin poran ja sahan kanssa. Ai kun mukavaa... Eikä tämäkään projekti mennyt ihan täysin ilman työtapaturmia, sahasin nimittäin käteeni n. 5 cm pitkän haavan. Ei tunnu missään. :) Ei ollut edes laastaria, joten piti vaan laittaa tuppo vessapaperia teipillä siihen kiinni ja homma jatkui. :D Tästä nukkisharrastuksesta näyttää kehkeytyvän kyllä melkoinen ikuisuusprojekti, nimittäin on tässä sen verran tuota huonepinta-alaa, että sen sisustamiseenkin taitaa mennä ikä ja terveys. Saunankin meinasin värkätä tuonne alakertaan.

Mutta nytpä alan taas pölyttämään sahanpurua ympäriinsä, teen ne ikkunat että pääsen vihdoinkin siivoamaan tämän askartelun jäljet. Alla vielä muutama kuva projektin alkuvaiheista:
1181335.jpg
Tästä kaikki alkoi

1181337.jpg
Talon "takapuoli" :D

1181340.jpg
Ja tässä talon etupuoli