Koko tämä nukkekoti-innostus sai alkunsa siitä, kun seikkailin ihailemassa muiden nukkekotiblogeja. Tottahan minunkin on pakko yrittää luoda omaa minimaailmaani! Jotenkin tarkoituksena on kai toteuttaa kaikki se minikoossa, mistä on jäänyt oikeassa elämässä paitsi. :) Rahaa kun ei hirveästi ylimääräistä ollut, päätin rakentaa nukkekodin itse. Jotenkin kyllä arvasin, että ensimmäinen versio menee ihan harjoitellessa. Talon kaavat löysin Suuresta Käsityölehdestä 11-12/2003, jossa talo oli toteutettu mittakaavalla 1:14. Taloon tuli 6 huonetta ja vinttikerros. Tosin en toteuttanut taloa ihan täsmälleen samanlaisena, kuin mitä se ohjeessa oli. :) Heti kättelyssä huomasin, että talon huoneista tuli liian pieniä. Olis pitänyt jättää parit väliseinät pois. Huonekorkeuttakin olis saanut olla enemmän. Taloa en siis saanut sisustettua mieleisekseni, ja niinpä se lojuu melkein turhana lasten huoneessa. (Poikien Ressut pitävät siinä nyt majaansa.)
1143241.jpg
Talo keskeneräisenä, mutta edes jotenkuten kasassa. :)

Päätin sitten väliaikaisesti ainakin rakentaa nukketaloa vanhaan mappihyllyyni. Siinä huonekoko on (leveys, korkeus, syvyys) 780 mm x 365 mm x 365 mm. Riittävästi tilaa siis sisustaa. :) En kuitenkaan viitsinyt hyllyparalle sahaa näytellä tehdäkseni porras- ja ikkuna-aukkoja, vaan toteutin ikkunat valeikkunoina. Eli vanha valokuvakehys laseineen vaan seinälle kiinni, netistä tulostettu kuva maisemaksi. Seinät ja lattia saivat puukuvioisen pintansa kontaktimuovista. Puolipaneeli syntyi jäätelötikuista, jotka petsasin läpikuultavalla valkoisella.
1143266.jpg
Hunajamaan tupa

Tuvassa vallitsee melkoinen tyylien sekasorto. Haluaisin sisustukseen mahdollisimman paljon käsin tehtyä tavaraa. Työkalut ovat vaan melko rajalliset ja paremmista työkaluista voi tällä hetkellä vain haaveilla. Muutenkin on sisustuksen aikakausi vähän hakusessa. Huonekaluja on syntynyt styroxin palasista ja pahvilaatikoista. Matot pöytätableteista ja verhot vanhoista joululiinoista. Joulukuusen koristeet ovat helmiä ja maalattua sydänmakaronia. Piparkakkumuotit ovat askartelukaupasta ostettuja helmiä ja itse taivuteltua foliota. Uunipeltikin on samaisesta foliosta.
1143295.jpg
Milloin leivotaan?

Nyt kun tuleva joulu pitää taas elämän kiireisenä, en ole kerennyt juurikaan tekemään mitään uutta nukkekotiin. Ideoita on sitäkin enemmän. Viime yönä tosin tein ensimmäisen taulun nukkekotiin. Toteutin sen ristipistotyönä. Malli löytyi jostain vanhasta Dianan kirjontalehdestä. Värit nyt ovat mitä sattuu, koska tein tämän jämäkankaalle jämälangoilla. :) Mutta tulihan siitä ihan nalleperheelle kelvollinen. Vielä pitäis kehykset askarrella jostain.
1143318.jpg

Taidan nyt keskittyä enemmän näihin pienten sisustusjuttujen tekoon. Mietinnässä myös on, näytänkö sittenkin sahaa tuolle mappihyllylle ja tuunaisin siitä talon näköisen myös ulkoapäin. Vai hakisko lisää vaneria ja aloittais kokonaan alusta. :D Ai niin, asukkaista piti vielä mainita sen verran, että tällä hetkellä Hunajamaassa taloaan pitävät kirppislöytönallet ja matkamuistonukke. Nämä asukkaat kyllä saattavat jossain vaiheessa vaihtua Wooperin ylisuloisiin nallukoihin, mikäli saan vaan ne onnistumaan lähellekään yhtä hyvin kuin Wooper itse. :)